(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Houbařský prejt

Potřebné ingredience
500 g mletého masa-směs vepř.a hovězí,300 g hub -tvrdší houby/hřibovité/,250g vařených brambor,3 vejce,200ml mléka,sůl,pepř,1 lžíce,sádla
Postup přípravy
Houby si očistíme a uvaříme v osolené vodě-necháme vychladnout.Brambory uvařím ve slupce ,když částečně vychladnou tak je oloupu a šťouchadlem rozmačkám. Do mísy si dám mleté maso,houby,brambory,vejce,mléko a ochutím solí a pepřem-vše dobře smíchám.Pekáček si vymažu sádlem vložím připravenou směs ,pokapu zbytkem sádla a upeču dozlatova asi při 180°C -1/2-3/4 hodiny.PZ.mě chutná spíše studený - rodince zase teplý.

upečený prejt
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé